~ Pink Mandel Cupcakes ~
- Til 12 cupcakes!
Dejen:
3 1/4 dl mel
1,5 tsk bagepulver
115 g stuetemperarede smør
2,3 dl sukker
2 store æg
1 dl mælk
1 tsk Mandel essens
1 tsk vanilje pulver
Start med at finde alle ingredienserne frem. Det gør det en del lettere :-)
Du kan starte med at tænde ovnen på 180 grader!
Bland mel og bagepulver sammen
Pisk smør, sukker og æg sammen i en lille skål for sig selv, til det er luftigt! (ca. 3 min)
Bland melen sammen med 'ægge-snapsen' - men lidt af gangen, så alt melen ikke bliver puttet i med det sammen!
Bland vanilje pulver, mandelessens og mælk sammen i en lille kande. Mix det godt sammen, og hæld det direkte ned til resten af dejen. Så skal det bare piskes sammen, og ned i cupcake formene :-)
Kagerne skal være inde i ovnen i 20-25 minutter - eller til de er gyldenbrune!
Du kan IKKE dekorere cupcakes der stadig er varme! Heller ikke selvom de er lune - De skal være helt kolde før man kan putte 'Frosting' på, ellers smelter det væk.. Heldigvis har vi en vin-kælder herhjemme, så kølings-processen tog næsten ingen tid! :-)
Imellem tiden kunne jeg passende ryde op og gøre klar til at lave frosting!
Frosting:
115 g usaltede smør - Saltede smør kan altså også bruges! ;-)
7 dl flormelis (Du kan selv lave flormelis, ved at blende normalt sukker)
0,5 dl mælk
1 tsk mandelessens
Frugtfarve (Vi bruger rød)
Pisk alle ingredienserne sammen! Men lad ca. 1,5 dl flormelis være tilbage.
Derefter pisker du lidt efter lidt mere flormelis i, til massen tilsidst har en tyk og cremet konsistens!
Nu skal du bruge en 'piping-bag' aka. 'Sprøjte-pose' med stjerne-tyl.
Skrab al frostingen ned i din piping-bag, og nu er du klar til at pynte dine cupcakes!
Hvis du vil have det klassiske cupcake-look, så start ude fra og kør rundt indtil du har en fin top.
Jeg har valgt at drysse små lyserøde og lillae sukker hjerter på min frosting!
Bon appetit! ♥
Wow yummy:)
SvarSlet